Cursuri disponibile

Imaginea reprezentativă a cursului 2020-2021 - Metodologia Cercetării Științifice Medicale
RO

Scopul acestui curs nu este de a înlocui alte materii, ci de a transmite un mesaj clar asupra modului de realizare și de analiză critică a cercetării medicale: nu ne vom substitui semiologului vorbind de importanța semnelor diagnostice, ci vom prezenta cum sunt evaluate acestea, nu vom încerca să înlocuim farmacologia, ci vom prezenta cum se realizează corect un trial clinic, nu vom analiza și interpreta factorii de risc deoarece intră în atribuțiile colegilor epidemiologi. Tot ce vom încerca să transmitem este un demers pur calitativ: așa trebuie realizat un studiu.

Imaginea reprezentativă a cursului 2020-2021 - Lectura critică a articolelor medicale
RO

Noțiunile prezentate vor permite analiza critică a literaturii științifice medicale, astfel încât viitorul medic să poată identifica relativ rapid din avalanșa de publicații, un studiu de calitate, pe care să se poată baza în activitatea sa

Imaginea reprezentativă a cursului Biostatistica si informatica medicala - Radiologie si imagistica - anul I
RO

Acest cusr se adreseaza studentilor inscrisi la specializarea Radiologie si Imagistica, anul I, an universitar 2018-2019. Parcurgerea acestui material nu substituie in niciun fel prezenta la cursuri sau laboratoare.

Sef Lucr. Dr. Tudor Calinici

Imaginea reprezentativă a cursului Biostatistică și Informatică Medicală - AMG an I
RO

Acest material educațional se adresează studenților anului I AMG. Parcurgerea acestui material nu substituie în nici un fel participarea la cursuri și lucrări practice.

Imaginea reprezentativă a cursului 2019-2020 - Informatique médicale et de biostatistique
FR

Informatique médicale et de biostatistique vise à fournir aux étudiants les connaissances et compétences pour la compréhension et l'utilisation de l'information (cabinet médical, bases de données, réseaux informatiques, etc.) Et statistique (modélisation statistique et du traitement des données statistiques médicales) dans la pratique la santé et la recherche médicale.

Imaginea reprezentativă a cursului Pacienți virtuali - PRACMED
Diverse

Acest modul este realizat în cadrul proiectului PRACTMED-Imbunatatirea calitatii activitatilor practice in cadrul centrului de Abilitati Practice si Simulare in Medicina” - CNFIS-FDI-2020-0439.

Imaginea reprezentativă a cursului Statistică aplicată în medicina legală
Diverse

Adresabilitate: studenții Masteratului de Studii avansate în investigaţia criminalistică şi în medicina legală