Conf. Dr. Horaţiu Alexandru Colosi

HC

Medic primar, specialitatea ortodonție și ortopedie dento-facială
Titlu științific: doctor în medicină
Poziția didactică: conferențiar universitar

Activitate de predare: începând cu anul 2001 - lucrări practice și cursuri de metodologia cercetării științifice medicale, etica cercetării, informatică medicală și biostatistică - pentru studenţii facultăților de medicină generală și stomatologie (secţiile română, engleză și franceză), precum și pentru masteranzi și doctoranzi.

Teme principale de interes în cercetare: anomaliile dento-maxilare, estetica dento-facială, patologii orale și maxilo-faciale, boli bacteriene, micotice și parazitare, radiații electromagnetice de uz medical, bioetică, etica cercetării, metodologia cercetării în medicină.

Ca bursier Fogarty, a urmat studii postuniversitare în etica cercetării și etică clinică, obținând diploma de master în bioetică de la Universitatea Clarkson și Icahn School of Medicine at Mount Sinai, New York. În prezent, Dr. Colosi coordonează programul de master în Etică și Metodologia Cercetării în Medicină din cadrul Universității de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu din Cluj-Napoca, program înființat în cadrul unui proiect de cercetare finanțat de U.S. National Institutes of Health.

ORCID: https://orcid.org/0000-0002-9675-2893

Contact

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.